von Eckermann väljer bort Stockholm – jagar VC-poäng

Uppdaterad
Publicerad

En stor del av den svenska hoppeliten befinner sig just nu i Stockholm och tävlar på Sweden International Horse Show. Samtidigt kämpar Henrik von Eckermann vidare för att ta säsongens första världscuppoäng – svensken har varit nära i varenda tävling hittills.

Henrik von Eckermann och Charlotte Mordasini väljer alltså bort Stockholm för världscuptävlingen i Madrid.

von Eckermann har bland annat med sig Hermes de Mariposa. Mordasini, som inte heller har några poäng, kommer till Madrid med Romane du Theil.

Någon somdäremot har lyckats plocka flera poäng är tvåan i Western European League: Kevin Staut.

Fransmannen har redan hoppat hem 39 poäng. Man brukar säga att strax över 40 räcker till en världscupfinal –  ibland har till och med så lite som 39 räckt.

Ett fint läge för Staut, som om han lyckas kommer kunna slappna av resten av säsongen på sin väg mot crescendot i Omaha.

Även trean i totalen, Romain Duguet som har 37 poäng, kommer till Spanien. Dessutom är världsettan Christian Ahlmann, som vann förra helgen i Stuttgart, Edwina Tops-Alexander, Daniel Deusser och självklart hemmastjärnan Sergio Álvarez Moya på plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.