Henrik von Eckerman vann GP-kvalet i Mexiko överlägset. Foto: Bildbyrån

Dubbelt svenskt på pallen i Mexiko – Eckerman överlägsen segrare

Uppdaterad
Publicerad

Henrik von Eckerman fortsätter att imponera, rida felfritt och vinna.

Den svenska stjärnryttaren vann med hela fyra och en halv sekunder marginal ner till tvåan Arturo Parada Vallejo, Mexiko.

Malin Baryard-Johnsson fulbordade en imponerande svensktävling med att bli trea på Grand Prix-kvalet i Mexiko.

Fyra och en halv sekund. Det var mer än vad det skiljde mellan tvåan i tävlingen Arturo Parada Vallejo och tolvan Nicolas Pizarro. Fyra och en halv sekund var också det som skiljde Henrik von Eckerman och tvåan Parada Vallejo, när han vann Grand Prix-kvalet i Mexiko.

Eckermans våg av framgångar fortsätter alltså. Han vann världscupfinalen – som förste svensk så sent som för två veckor sedan, samt Grand Prix-premiären i Miami för en vecka sedan. 

– Glamour Girl är fortfarande i samma otroliga form som förra veckan, skriver von Eckerman på Instagram.

Malin Baryard-Johnsson gjorde också hon en stark tävling. Svenskan red också hon felfritt och blev trea på H&M Indiana. Evelina Tovek slutade på plats 20 med fyra fel och Linda slutade sist av alla som 52:a med 16 fel.

Söndagens Grand prix startar 13.00 lokal tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.