Henrik von Eckermann och Glamour Girl tog en ny vinst. Foto: TT

Efter VC-segern – von Eckermann tog ny vinst i USA

Uppdaterad
Publicerad

I söndags skrev Henrik von Eckermann historia att som första svensk vinna hoppningens världscupfinal i Omaha, Nebraska. von Eckermann har stannat kvar i USA och tog i natt en ny seger i Miami Beach där han vann omhoppningen i 1,60-klassen.

På grund av stora mängder regn flyttades hela tävlingen en hel dag och lagklassen som brukar ridas i två omgångar blev endast en tidshoppning. På fredagen blev vädret bättre och solen tittade fram, vilket gjorde att tävlingarna kunde genomföras i Global Champions League.

Henrik von Eckermann lät King Edward vila och tävlade med Glamour Girl och hade 0 fel och tiden 69,60. Han var en knapp sekund före tvåan Pieter Devos från Belgien och Mom's Toupie de la Rouge.

Sämre svensk lördagskväll

Malin Baryard Johnsson och Indiana var trea och Evelina Tovek med Azara Dinero sexa.

Deltagarna tävlade inte för nationer utan för sina sponsorlag.

Lördagens individuella Grand Prix-tävling vanns av en Eckermann. Tyskan Katrin Eckermann med Cala Mandia tog hem segern och 1,1 miiljoner kronor. Baryard Johnsson var åtta,  Tovek nia och von Eckermann elva. Den här gången tävlade von Eckermann med Calizi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.