Foto: Bildbyrån

Fullträff för von Eckermann

Uppdaterad
Publicerad

Han har briljerat från början till slut under Gothenburg Horse Show och som Henrik von Eckermann avslutade tävlingarna på hemmaplan. Med Mary Lou tog han hem segern i Europafinalen.

Taket på Scandinavium lyfte när von Eckermann sparade det bästa till sist och tog en magnifik seger i världscupens Europafinal. Det var en överlycklig vinnare som höjde näven i luften.

– Det har varit så fantastiskt och jag är så glad för allas skull. Jag tänker så på tjejerna hemma i stallet, det känns som vi har jobbat dag och natt. Men det kändes så viktigt att göra bra tävlingar här, säger von Eckermann till SVT Sport.

Och det är ingen tillfällighet att han gör sina bästa tävling nånsin här på hemmaplan i Göteborg.

– Med den här publiken pushar man sig det där lilla extra för man vet att alla står bakom, säger von Eckermann infär en näst intill galen hemmapublik.

– Jag har sagt så många gånger att jag skulle vilja stå här, och nu står jag här, säger von Eckermann.

Förbundskaptenen hyllar

Henrik Ankarcrona har följt Henriks framfart under dagarna i Scandinavium och hyllade sin stjärna.

– Det är ingen tillfällighet det här. Han har jobbat så hårt och målmedvetet. Det är ju drömmen att få göra det här på hemmaplan, säger Ankarcrona till SVT Sport.

Henrik von Eckermann vann efter en rykande het omhoppning mot tvåan Maikel van der Vleuten och trean Leopold van Asten.

Casalls sista runda i Sverige

Det var så nära en drömavslutning på svensk mark för Rolf-Göran Bengtsson och Casall. 18-årige Casall hoppade lika lysande som genom hela sin karriär, men en bom föll och det blev ingen omhoppning för ekipaget som lämnade arenan till stående ovationer.

Helena Persson tog vara på chansen att rida världscuphoppning och la som klassens första ryttare ribban högt. Felfritt efter en ritt där Bonzai H inte var i närheten av en enda bom. I omhoppningen föll en bom.

Douglas Lindelöw hade en liten chans att ta sig till final med en seger eller andra plats i Göteborg men efter ett nedslag i grundomgången var chansen till finalbiljett borta.

Fakta: Henrik von Eckermann

Född: 25 mars 1981.

Bor: Hörstel, nära Osnabrück i västra Tyskland.

Klubb: Flyinge.

Meriter i mästerskap, individuellt: EM-femma 2011. Lag: EM-brons 2011, EM-femma 2011, OS-sexa 2012, VM-sexa 2014.

Aktuell: Är klar för sin andra raka världscupfinal efter söndagens tävling i Göteborg. Han kom på 15:e plats i finalen 2016, som också gick i Göteborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.