Patrik Kittel Grand Prix-tvåa i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Tyska världsettan Isabell Werth slog personbästa sin valack Emilio, när hon vann dagens Grand Prix-dressyr i Scandinavium. Mycket glädjande för svensk del var att svenske Patrik Kittel red in som tvåa på  Delaunay.

Superstjärnan Isabell Werth var storfavorit på förhand i dagens tävlingar. Men att hon skulle slå nytt personbästa kanske inte var lika väntat. 

På sin elvaårige valack Emilio stod hon för en mycket säker och fin dressyr, och slog till med ny personliga rekord på 81,080 procent för ekipaget. 

– Jag är väldigt nöjd på det sätt som han presterade. Jag hoppades på 80 procent, så jag är jättenöjd, säger Isabell Werth till SVT Sport.

Kittel tvåa

Minst lika glädjande var att svenske Patrik Kittel slog till med andraplats, och tangerat personbästa på 75,060 procent med sin Delaunay. En fin framgång för Kittel på en lite orutinerad häst, som visades upp i en mycket fin författning, och att han bär på en stor kapacitet inför framtiden.

– Det var väldigt oväntat. Hästen har ju inte tävlat på ett tag. Det var enormt bra. Med tanke på att hästen inte har så mycket rutin, så var det över förväntan, säger Patrik Kittel till SVT Sport.

Det blev även fina svenska placeringar på femte och sjätte plats. Världscupdebutanten Malin Rinné red in på sjätte plats på Scharmeur, och Paulinda Friberg tog placeringen dessförinnan med Di Lapponia T.

I morgon fortsätter dressyren med kür.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.