Henrik von Eckermann. Foto: Bildbyrån

Succé för von Eckermann

Uppdaterad
Publicerad

Tillsammans med Lucky Silvana Z tog von Eckermann hem fredagens 1,50 hoppning vid Göteborg Horse Show. Henriks andra seger för dagen efter att han börjat dagen med seger även i 1,40-hoppningen.

– Helt underbart! I dag var det min dag, det kände jag redan i morse. Och det visade sig också eftersom jag hade fyra hundradelar till godo på Peter, det är så det är när man har dagen, säger Henrik von Eckermann till SVT Sport.

Vad är det som gör att man har de där dagarna när allt går ens väg?

– Det är svårt att veta men jag kände verkligen att jag ville ta det där sista tiondelarna och verkligen gå för segern, säger von Eckermann.

Lucky Silvana Z är en häst som Henrik bara haft i sitt stall fyra veckor och som har mer än motsvarat förväntningarna.

– Jag kunde inte tro att det skulle bli en seger så här direkt, men Sofia Kroon som haft hästen tidigare har gjort ett mycket bra jobb, och dessutom funkar vi väldigt bra ihop, säger han.

Hett avgörande

Elva felfria ekipage gick vidare till omhoppning om segern och det blev som sagt ett rafflande avgörande.

Dagens trea, Marcus Ehning satte tonen när han var först ut med Pret a Tout. Men von Eckermann kapade tiden med nästan en och en halv sekund. Siste ryttare ut Peter Devos satsade allt och var farligt nära svenskens tid, fyra hundradelar avgjorde alltså till von Eckermanns fördel, som tog dagens andra seger inför en jublande Göteborgspublik.

Fler svenska placeringar

Det blev svenskt även på fjärde plats genom Alexandra Eriksson,ungdomsryttaren som kvalat till tävlingarna via Lövsta Future Challenge och som imponerade med tolvårige valacken Liss Royal.

Robin Ingvarsson gick också han vidare till omhoppning med Hansson, hästen som utsågs till mest lovande hopphäst på Ridsportgalan 2017. Ett nedslag där och elfte plats till ekipaget

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.