Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Wilma Hellström revanschsugen efter tappet: ”Nu jäklar”

Uppdaterad
Publicerad

Med tolv fel blev finalomgång nummer två en besvikelse för svenskan som inledde VC-finalen i hoppning med succé.

– Nu jäklar får vi bevisa på lördag igen att vi har här att göra, säger Wilma Hellström som nu ligger tolva i sammandraget tillsammans med hästen Cicci BJN.

De låg femma inför start nummer två vid VC-finalen i Omaha, USA, och långt in i banan såg det bra ut. Men när hon red i mål stod det tolv fel på resultattavlan.

– En besvikelse så klart, men känslan var ändå så mycket bättre. Jag hade tankarna på att de väntade sex långa galoppsprång i distansen som kom efter hindret där första nedslaget kom och sedan kom andra nedslaget som en följd av det första, säger Wilma Hellström.

Världscupen i hästhoppning

Men med resultaten som följde i den utslagsgivande klassen är hon ändå realtivt bra med inför de två avslutande hoppningarna, som sänds i SVT1 och på SVT play natten till söndag, 01.05-02.45 samt 03.40-05.00.

”En liten jogg i morgon”

Efter omräkningen som sker inför finalomgång tre har hon elva fel totalt på sin tolfte plats. Mindre än två nedslag skiljer henne från topp fem och ett fel från topp tio. Varje rivet hinder i söndagens båda avslutande delfinaler innebär 4 fel.

–Nu blir det ut på en liten jogg i morgon och ladda om. även om resultatet i dag var en besvikelse så kändes hon som sagt väldigt fin, säger Wilma Hellström.

Efter fyra fel tappade Henrik von Eckermann ledningen men ligger på tredjeplats, ett fel sämre än ledarna Andreas Schou, Danmark, och Pius Schwizer, Schweiz.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i hästhoppning

Mer i ämnet