Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Wilma Hellström slog till i finaldebuten

Uppdaterad
Publicerad

När VC-finalen i hoppning inleddes i Omaha under natten till torsdagen visade Wilma Hellström på nytt att hon har vad som krävs för att tillhöra världseliten i hoppning. Felfri och snabb slutade hon femma tillsammans med Cicci. – Det kändes fantastiskt, så härligt att vara i gång. Jag är jättenöjd, säger hon till SVT Sport.

Hon har gjort succé i sin första världscupsäsong genom att som nionde svenska ryttare genom ridsporthistorien ta sig till final. Väl där red hon helt respektlöst och helt enligt plan.

– Faktiskt inte nervöst utan väldigt roligt, vi siktar högt, säger Wilma Hellström till SVT Sport.

Världscupen i hästhoppning

Under förra året fick hon chansen att bygga internationell rutin och erfarenhet genom att rida natiionshoppningar för Sverige och under året har hon ofta lyft fram betydelsen av de utmaningarna. När vc-finalen inleddes var hon mer än väl förberedd.

– Vi hade en väldigt tydlig plan att hon måste gå in och höja sig och vara med från början och sättet hon gör det på är ju imponerande, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona.

I ledningen efter första nattens hoppningar är svenska världsettan Henrik von Eckermann, som fick en drömstart med seger.

Natten till fredag avgörs finalomgång två, med start 02.05 i SVT 1 och på SVT Play. Natten till söndag avgörs sedan vc-finalen med två avslutande omgångar dit 20 bästa är kvalificerade.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i hästhoppning

Mer i ämnet