Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

von Eckermann fortsatt med i toppstriden

Uppdaterad
Publicerad

Drömläget försvann men hoppet om VC-finalseger lever för världsettan. Henrik von Eckermann och King Edward ligger trea totalt efter ett nedslag i finalomgång två.

– Nu ligger det inte i mina händer som jag hade önskat men det finns fortfarande möjligheter, säger han till SVT Sport.

Det var en tuff bana som ryttarna ställdes inför i den andra hoppningen vid VC-finalen i Omaha, USA, natten till fredag och toppnamn som Scott Brash, Storbritannien, och Daniel Deusser, Tyskland, försvann. Den svenske världsettans fyra fel och snabbast tid räckte till en tiondeplats i nattens klass men desto längre i den totala ställningen.

När poängen från de båda inledande hoppningarna räknats samman och också räknats om till fel är von Eckermann på tredjeplats med ett fel totalt när delade ledarna Andreas Schou, Danmark, och Pius Schwizer, Schweiz, står på noll. Nu återstår två finalomgångar där man för varje nedslag får fyra fel.

Världscupen i hästhoppning

– Det är inte kört, nu får vi kämpa lite underifrån och det är två tuffa hoppningar på söndag så det finns möjligheter, säger Henrik von Eckermann till SVT Sport.

”Nu får man ladda om, hålla koncentrationen och rida två felfria rundor”

Med allt att rida för när vc-titeln ska delas ut på söndag har han med sig en bra känsla från finalomgång nummer två.

– Han kändes egentligen bättre idag än igår, då var jag i två bommar och de låg kvar, idag var vi i en och den föll. Jag red inte optimalt där men man får se det positivt att jag var snabb och ändå kunde sluta tia.

– Nu får man ladda om, hålla koncentrationen och rida två felfria rundor på söndag så har jag gjort vad jag kan, säger Henrik von Eckermann till SVT Sport.

Wilma Hellström rev tre hinder och ligger tolva i sammandraget med elva fel .

Natten till söndag sänds avgörandet i SVT1 och SVT Play 01.05-02.45 samt 03.40-05.00.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i hästhoppning

Mer i ämnet