Werth vann dressyrens världscupfinal

Uppdaterad
Publicerad

Storfavoriten Isabell Werth pallade trycket och vann dressyrens världscupfinal i Omaha.

– Jag har varit både på botten och toppen under årens lopp, just nu är jag på toppen och det känns fantastiskt, sa världsettan till FEI efteråt.

De flesta var överens om att det stod mellan amerikanskan Laura Graves, tyska Isabell Werth och möjligtvis Storbritanniens Carl Hester, och så blev det också.

Framtidsnamnet Graves, som fick sitt verkliga internationella genombrott på OS i Rio i somras där hon slutade fyra, hade självklart hemmapublikens stöd och svarade för en näst intill felfri kür tillsammans med vallacken Verdades.

Firade tidigt

Hester på Nip Tuck kunde inte hota och Graves såg rejält nervös ut när det var dags för Werth som startade sist. Och tyskan blev som bekant för svår, med bara några små misstag i inledningen av programmet kostade favoriten på sig ett leende redan innan hon var färdig och efter halten sträckte hon ett finger upp i luften som en tydlig signal.

– Jag har varit både på botten och toppen under årens lopp, just nu är jag på toppen och det känns fantastiskt, sa världsettan till FEI efteråt.

Nära personbästa

Segerpoängen blev 90,704%, bara några få decimaler från hennes personbästa på 90,720%. Werth, som befunnit sig i världstoppen i 25 år, som har både VM- och OS-guld tog sitt tredje finalguld och var ändå lika glad som om det varit hennes första.

Efteråt stormade hon prispallen och tvingade dessutom alla hästskötarna att dricka champagne och red ett festligt ärevarv på sin Weihegold.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.