Hoppet lever för Sävehof efter utklassning

Hoppet lever för den regerande mästaren Sävehof. I dag utklassade man Skövde med 34-19 och såg därmed till att det blir en fjärde semifinal.

Stor segerorganisatör hos hemmalaget var en storspelande Johanna Bundsen.

Den landslagsmeriterade målvakten spikade igen totalt, 60 i räddningsprocent och bara åtta insläppta bollar efter 30 minuters spel.

elitserien i handboll 2014-2015

– Det har varit en bra säsong för mig totalt sätt men den här matchen ligger i topp, säger Bundsen till SVT Sport.

Tiomålsledning i paus

Sävehof var piskat att vinna och det märktes. Efter 15 minuter hade man skaffat sig en sjumålsledning – en ledning som man sedan aldrig släppte.

Ida Odén, som slutar efter säsongen, var med sina sex mål Sävehofs främsta målskytt i den första halvleken och hade stor del i att ledningen i paus var hela tio bollar, 18-8.

– Det känns bra just nu. Man har varit adrenalinfylld hela veckan och jag var rädd  att vi var för överladdade, säger hon till SVT Sport i paus.

”Helt annan inställning”

Det var stor klasskillnad även i den andra halvleken och Odén fortsatte att leverera framåt, elva mål till slut.

Men matchens bästa spelare var ändå Johanna Bundsen.

– Vi hade allt att vinna i dag och vi gick in med en helt annan inställning. Det är en fantastiskt go känsla, det här var precis vad vi ville, säger hon.

Däremot skadade sig Sävehofs mittnia, Elin Karlsson, i matchens slutskede. Hon vred till vänster knä och fick hjälpas av banan. Enligt en första bedömning rör det sig om en allvarlig knäskada och säsongen kan vara över.

Slutresultatet skrevs till 34-19 och Sävehof reducerade därmed till 2-1 i semifinalserien.