Foto: Bildbyrån

Rekordstart av systrarna Hansson

Uppdaterad
Publicerad

Sophie Hansson inledde kortbane-EM i israeliska Netanya med personbästa på 50 meter bröstsim. Därmed tog hon sig vidare till semifinal med femte tid.

Sophie Hanssons tid skrevs till 30,37 och var inte bara personbästa utan hon slog också det förra svenska juniorrekordet med sex hundradelar. Ett rekord som Sophie själv haft i drygt en månad.

– Det kändes jättebra, kul att vara i gång. Det var inte alls speciellt nervöst, lagom, säger Hansson till SVT Sport direkt efter målgång.

Systern Louise vann sitt försökslopp på 100 meter ryggsim på 58,11, vilket var den tredje snabbaste tiden – och även personbästa med samma marginal som systern Sophie.

– Det känns jätteskönt, jag brukar ha lite svårt med första loppet så det här känns väldigt bra, säger Hansson till SVT Sport.

Magdalena Kuras hade 59,41 och 13:e bästa tid på samma distans och är också vidare till semifinal.

Så sänds kortbane-EM i SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.