Foto: Bildbyrån

Campell x2 väntar för Sjöström

Uppdaterad
Publicerad

I eftermiddag väntar ny final för Sarah Sjöström. Den här gången på 100 meter frisim. I finalen väntar tufft motstånd – systrarna Bronte and Cate Campbell, men Sjöström vet hur hon ska slå systrarna. ”Jag måste ligga längre fram på den första längden”, säger Sjöström till SVT Sport.

Cate Bronte är regerande världsmästare på 100 meter frisim och var den som snuvade Sjöström på guldet 2013. Lillasyster Bronte har fortfarande ”bara” en VM-medalj i lag – guldet på 4x100 meter frisim från det pågående mästerskapet.                                

Sjöström var snabbare än båda systrarna i semifinalen, men menar att det krävs en bra första längd för att ha chans på nytt VM-guld.                                        

Sim-VM 2015

– Jag är för långsam första 50. Jag kan inte öppna så långsamt på 100 fritt. Min teknik blir alldeles för fel och det är inte ett bra läge att ha på 100 frisim. Jag måste ligga längre fram på den första längden, Det blir svårt att simma en VM-final med tjejer bredvid mig som är snabbare första 50, säger hon till SVT Sport.

”De är i väldigt bra form”

Systrarnas tränare, Simon Cusack, menar att både Cate och Bronte är i väldigt bra form, men vill inte uttala sig om någon guldfavorit.

– Jag kan inte förutspå vem som kommer nudda väggen först, de måste bara se till att simma sitt eget lopp, säger Cusack till The Australian.

Huruvida Sjöström kommer att slå systrarna Campbell eller inte avgörs i eftermiddag strax efter halv fem. Sjöström simmar även försök på 50 meter fjäril under förmiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sim-VM 2015

Mer i ämnet