Sjöström: ”Jag var klar med mitt mål efter två dagar”

Uppdaterad
Publicerad

De svenska simlandslaget har landat på svensk mark efter medaljregnet i Kazan. Det blev två individuella guld för Sarah Sjöström, ett silver och ett brons samt ett silver i 4x100 meter medley. ”Jag blev klar med mitt mål efter två dagar”, säger Sarah Sjöström till SVT Sport.

Det var en nöjd men trött Sarah Sjöström som landade på Arlanda på måndagskvällen.

Efter medaljregnet ska hon nu ladda om batterierna.

Sim-VM 2015

– Det är jätteskönt att vara hemma igen och njuta av det fantastiska VM vi hade. Jag ska vara spontan och inte planera utan bara vara, säger hon till SVT Sport.

– Min målsättning var att ta världsrekord på 100 meter fjäril och det gjorde jag två gånger, och även att vinna finalen. Så jag var klar med mitt mål efter två dagars tävlande.

– Att jag lyckades med mitt mål att slå världsrekord och vinna VM-guld, det känns riktigt bra. Jag har väntat väldigt länge på det och det tog sex år innan jag slog mitt rekord på 100 fjärilssim och den här sommaren har jag äntligen gjort det.

Se hela intervjun i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sim-VM 2015

Mer i ämnet