Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Louise Hansson besviken efter missad final: ”Vill så mycket” Foto: Bildbyrån/SVT

Hansson missar finalen: ”Hade hoppats på att simma snabbare”

Uppdaterad
Publicerad

Louise Hansson inledde VM med en stark försökssimning på 100 meter fjärilsim.

Men i semifinalen tog det stopp för den regerande europamästaren.

– Det känns som att någon dragit ut mitt hjärta, stampat på det och kastat iväg det. Man vill så himla mycket och det gick inte, säger Louise Hansson till SVT Sport. 

SVT Sport fick tag i Hansson direkt efter hon hade slutat fyra i sitt semifinalheat. Redan då uttryckte hon oro för att hennes tid inte skulle räcka till.

– Jag hade hoppats på att simma snabbare, jag vill inte stå här och vara nervös men det är jag. Det känns som att det finns flera tjejer som kan simma snabbare i det här heatet, jag håller bara tummar och tår just nu, säger Hansson.

Och det visade sig att hon hade all anledning till att känna oro. I det andra semifinalheatet var det nämligen fem simmare som var snabbare, vilket innebär att Hansson missar finalen med tolv hundradelars marginal.

– Det känns som att någon dragit ut mitt hjärta, stampat på det och kastat iväg det. Man vill så himla mycket och det gick inte, säger Hansson och fortsätter:

– Det är svårt att sätta fingret på vad jag ska göra annorlunda. Jag har hela tiden sagt att jag testar nytt och jag vet om att det är en process och att det kommer komma, känslan är att det ska komma men det kommer inte och det är svårt att förstå varför och acceptera det.

Hansson är europamästare på distansen och kom fyra på VM i fjol.

Hoff och Persson utslagna

Oskar Hoff som VM-debuterade i Budapest ifjol tog sig ej vidare från försöken på 50 meter fjärilsim. Hans 23.74 gav en 32:a plats totalt. Det hade krävts svenskt rekord för att nå semifinal men Hoff tar ändå med sig en positiv känsla inför 100 meter fjäril som är hans huvuddistans.

– Känns bra farten är där, jag tog 21 armtag istället för 22 så fick en dålig målgång. Lite farligt att ej sätta detaljerna vilket jag brukar vara bra på men farten är där vilket är viktigt inför 100, berättar Hoff.

Erik Persson, VM-silvermedaljör förra året på 200 meter bröstsim, slogs ut i försöken på halva distansen.  Tiden 1.01,03 var tangerat årsbästa på 100 meter bröstsim, men 95 hundradelar över personliga rekordet och 81 hundradelar från avancemang.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.