Sjöström tog guld igen: ”Häftigt”

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström gjorde det igen. Tredje medaljen och andra guldet på VM i Kazan. Nu på 50 meter fjäril. Guldtiden skrevs till 24,96.

– Det är jättehäftigt, det var första gången jag tog guld på 50 meter fjäril på långbana, säger Sjöström till SVT Sport.

Sarah Sjöströms framgångar i Kazan fortsätter. Efter en stark öppning bara ökade och ökade Sjöström och sista meterna var det inget snack. Jeanette Ottesen, Danmark lyckades inte hota och Sjöström vann igen. Det var Sjöströms första VM-guld på 50 meter fjäril. Tiden 24,96 är en tiondel snabbare än hennes tid i semifinalen.

Sim-VM 2015

– Jag kände mig lugn, hon är snabbast i världen första 25 meterna, min styrka är sista 25. När det var 10 meter kvar känner man att man kom ikapp, säger hon.

Blev historisk

I och med dagens seger på 50 meter fjäril blev Sarah Sjöström historisk. Hon är den första kvinna att vinna guld på 50 och 100 meter fjäril i samma mästerskap.

Det var hennes fjärde VM-guld totalt. De två från tidigare mästerskap var från 2013 i Barcelona och 2009 i Rom – båda på 100 meter fjäril.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sim-VM 2015

Mer i ämnet