”Vi har bara fått halva sanningen”

Uppdaterad
Publicerad

I dag höll simförbundet presskonferens om petningen av Michelle Coleman och Jennie Johansson – men än så länge har inte simmarna själva uttalat sig. ”De var inte på plats så det här är bara halva sanningen. Det här är förbundets förklaring” säger SVT:s kommentator Staffan Lindeborg.

Förbundet har under flera års tid haft synpunkter mot hur Jennie Johansson och Michelle Coleman agerat i landslagssammanhang, och man menar att duon har brutit mot förbundets uppföranderegler.

– Det här är bara halva sanningen. Vi fick höra förbundets uppfattning nu. Frågan är när Michelle och Jennie väljer att ge sin version, säger Lindeborg.

En del i petningen ska ligga i att simmarna under landslagsaktiviteter, trots uppmaningar från ledare, inte velat bära landslagskläder med sponsorer på. Dessutom menar förbundet att duon uppträtt respektlöst mot förbundets medarbetare.

– Det är uppseendeväckande att simningen inte kan lösa den här konflikten som har pågått och förvärrats under de senaste två åren, säger Lindeborg.

En replik kommer längre fram

I ett sms till Dagens Nyheter skriver Michelle Coleman:

– I nuläget vill jag inte ge några kommentarer, men vi kommer att dela med oss av vår sida av historien vid ett senare tillfälle. Just nu vill jag dock lägga allt fokus på SM-tävlingarna.

– Jag mår under omständigheterna okej. Allt stöd som jag har fått från vänner, familj, på sociala medier och av simmarsverige har hjälpt mycket och det är något som jag är jättetacksam för.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.