Coleman och Johansson under Rio-OS. Foto: TT Nyhetsbyrån

”Vill självklart ge vår sida av historien”

Uppdaterad
Publicerad

I dag gav simförbundet sin förklaring till petningen av Michelle Coleman och Jennie Johansson. De svenska simstjärnornas version av händelserna är snart att vänta.

Under dagens presskonferens med det svenska simförbundet förklarade förbundet att man under flera års tid haft synpunkter mot hur Jennie Johansson och Michelle Coleman agerat i landslagssammanhang. Man menar bland annat att duon har brutit mot förbundets uppföranderegler.

En förklaring från Johansson och Coleman är dock att vänta. Men den kommer att dröja ytterligare.

”Vi vill självklart ge vår sida av historien men just nu vill vi också fokusera på SM”, skriver Michelle Coleman i ett sms till SVT Sport.

SM-tävlingarna pågår fram till och med den 8 november.

En del i petningen ska enligt förbundet ligga i att simmarna under landslagsaktiviteter, trots uppmaningar från ledare, inte velat bära landslagskläder med sponsorer på. Dessutom menar förbundet att duon uppträtt respektlöst mot förbundets medarbetare.

”Vill också fokusera på SM”

SVT Sports kommentator Staffan Lindeborg konstaterade efter presskonferensen att bilden inte kommer att klarna förrän Johansson och Coleman själva ger sin version av händelserna.

– De var inte på plats så det här är bara halva sanningen. Det här är förbundets förklaring, sade Lindeborg.

Coleman tackade även för det stöd hon och Johansson fått det senaste dygnet.

”Jag mår under omständigheterna okej. Allt stöd som jag har fått från vänner, familj, på sociala medier och av simmarsverige har hjälpt mycket och det är något som jag är jättetacksam för” skriver Coleman till Dagens Nyheter.

Under lördagen publicerade både Coleman och Johansson en bild i sociala medier med en bildtext endast bestående av två hjärtan. Många av simmarnas följare uttrycker stöd i kommentarfälten.

”Ni är suveräna! Jag är med er!”, skriver bland annat signaturen matildisen1.

Coleman

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.