Sarah Sjöström och Michelle Coleman. Foto: Bildbyrån

Sjöström vidare till semifinal

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström gjorde ingen besviken på försöken på 100 meter fritt. Hon tog sig enkelt vidare till semifinalen på tiden 53.22 – och fick sällskap av Michelle Coleman. Regerande världsmästaren Yuliya Efimova blev utslagen.

Sarah Sjöström är vidare till semifinal på 100 meter frisim efter förmiddagens försöksheat. Sjöström vann sitt heat på tiden 53.22. Tiden räckte till en delad första plats totalt, en plats hon delar med australienskan Cate Campbell som simmade på exakt samma tid i sitt försöksheat.

– Det var jobbigare än det ser ut, det är inget som kommer av sig självt, jag måste vara igång redan från början, säger Sjöström SVT Sport.

Sim-VM 2015

– Jag måste förbättra ganska mycket om jag ska vara på pallen i eftermiddag.

Det var ryskan Natalia Lovtcova som öppnade starkast och ledde loppet efter 50 meter. Sjöström var tvåa efter 50 meter men gjorde en stark andra sträcka och vann heatet före just Lovtcova.                                                  

Även Michelle Coleman tog sig vidare till semifinal. Tiden 54.10 räckte till en tredjeplats i heatet bakom just Sjöström och Lovtcova efter en stark avslutning av Coleman.  

– Ett helt okej lopp, säger Coleman till SVT Sport.

Regerande världsmästaren utslagen

Försökheaten på 200 meter bröstsim stod för en stor skräll. Yuliya Efimova, den regerande världsmästaren på 50 och just 200 meter bröstsim, blev utslagen.

Semifinalen avgörs cirka 16.30 i dag.                           

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sim-VM 2015

Mer i ämnet