Skatestjärnan fick högst poäng någonsin

Uppdaterad
Publicerad

Fixstjärnan i Street skateboard, Nyjah Huston, gjorde en perfekt tävling och svarade för den högsta poängen någonsin i X-games när han vann på imponerande 95,00.

Nyjah Huston, 19, var fullkomligt överlägsen i herrarnas Streetfinal och vann före Luan Oliveira och Alec Majeros.

Men trots rekordpoängen var den regerande mästaren inne på att det var väldigt svåra väderförhållanden.

– Vinden var helt sjuk i dag och ställde till med stora problem för alla. Jag hoppades att det skulle gå vägen varje gång jag skulle göra ett trick. Det kan så lätt gå fel men jag var fokuserad och det gick bra. Man kan inte bli mer glad, säger Huston.

Tronskifte på damsidan

På damsidan drog Lacey Baker det längsta strået och tog sitt första guld i X-games. Hon slog damernas fixstjärna, Lucita Bufoni, som misslyckades med sina åk och fick nöja sig med en tredjeplats.

– Det var på tiden. Baker förtjänar det så väl. I fjol var det många som var inne på att det var orättvis domarbedömning som gjorde att Bufoni vann före Baker så det känns kul att Baker fick vinna nu, säger SVT Sports skateboardexpert, Nina Troëng.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.