SM-guld till Engelholm efter jättevändning

Uppdaterad
Publicerad

Engelholm är svenska mästare i volleyboll efter att ha vänt och besegrat Hylte/Halmstad. ”Det känns riktigt jävla roligt, shit vad jag är glad”, utbrister matchvinnaren Isabelle Haak.

15-åriga Isabelle Haak var det som satte avgörande poängen för Engelholm, som innebar seger mot Hylte/Halmstad med 3-2 i set och därmed SM-guld, efter klara 3-0 i finalserien.

– Det känns riktigt jävla roligt, shit vad jag är glad, utbrister Haak i förbundets livesändning, kort efter hon har fått sin guldhatt.

– Det känns så himla kul. Jag är jättestolt, alla har hjälpt varandra på vägen, säger hon en stund senare till SVT Sport.

Vände tufft underläge

Engelholm låg under med 2-0 i set, men lyckades vända och kunde efter en riktig rysare också ta hem femte och avgörande set.

– Det kändes inte så bra, men sedan går vi in med ny energi och tänker att vi har vänt en sådan här match innan mot dem, på deras hemmaplan i grundserien. Så tänkte vi att det här kan vi göra, vi kan göra det en gång till. Vi ville så gärna ta det här guldet, säger en glädjestrålande Haak.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.