”En av mina bästa rundor i år”

Uppdaterad
Publicerad

Caroline Larsson leder SM-tävlingarna i handigolf efter första rundan. Hon är med sina 71 slag, två före Gustav Götstad.

– En av mina bästa rundor i år, säger Larsson, som spelar med 3 i handicap och således noterade 74 slag brutto efter två birdies och fyra bogeys i dag.

Solen strålade över Timrå Golfbana när SM i handigolf anordnades för första gången. Tävlingen avgörs över totalt 36 hål och två dagar. Alla deltagare har någon form av funktionsnedsättning, antingen fysisk eller psykisk.

SM veckan

Larsson i ledning

En av förhandsfavoriterna är regerande europamästarinnan Caroline Larsson. Under måndagen levde hon upp till förväntningarna och tog sig runt banans 18 hål på 74 slag, ett slag under par.

– Det kändes hur bra som helst, säger hon till SVT Sport.

Caroline drabbades utav cancer 2011, läkarna hittade fem elakartade tumörer i höger knä och det enda alternativet var amputation. Caroline var dock envis att ta sig tillbaka till golfen så snabbt som möjligt, vilket hon också gjorde. Redan samma år som operationen deltog hon i lag-SM. SVT träffade Caroline efter operationen, se inslaget här.

Vill se mer tjejer i golfen

Efter första dagen leder Caroline SM-tävlingen, både över herrar och damer.

– Jag hade bra flow, jag var och nosade på birdies, och det är alltid jättekul, säger hon till SVT Sport.

I damklassen för SM deltar endast två tjejer, något Caroline gärna vill se ändring på.

– Jag skulle jättegärna att det kom fler tjejer, jag vet att det finns fler där ute, det vore mycket roligare om vi var fler, säger Larsson.

Granberg med – men ingen toppform

Johnny Granberg, som SVT Sport träffade i ett reportage förra helgen, hade inte sin bästa dag på Timrå GK i dag. Två dubbelbogeys på 1:an och 4:an satte an tonen. Tillslut kom Granberg in på 86 slag brutto och 78 netto (Han spelar med handicap 8).

Resultat handigolf Timrå kategori 1

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM veckan

Mer i ämnet