Snöplig förlust för Damkronorna

Sverige kvitterade med drygt fem minuter kvar mot Finland i fyrnationsturneringen i Uppsala. Men finländskorna fick sista ordet och vann med 3-2.

Erika Grahm gav svenskorna ledningen i den första perioden med ett skott från snäv vinkel. Finland tog över mer och mer i den andra perioden vände till 2-1 efter mål av Jenni Hiirikoski och Saila Saari.

Emilia Andersson kvittera till 2-2 i slutskedet i spel fem mot tre och matchen såg ut att gå mot förlängning. Då fick Finland chansen i spel fem mot fyra och Rosa Lindstedt sköt in 3-2 med mindre än två minuter kvar.

Damkronorna

– Jag tycker vi ska skjuta mer, få in fler puckar mot mål och skapa fler målchanser. Men vi ska ta med oss vår vilja och att vi kämpar, säger målskytten Erika Grahm till SVT Sport.

Efter strafförlusten mot Ryssland, segern mot Tyskland och dagens match slutar Sverige trea i turneringen. Finland vann före Ryssland.