Andra raka segern för Indianerna

Uppdaterad
Publicerad

Det såg länge ut som om det aldrig skulle bli en tävling mellan Ikaros Smederna och Indianerna, Men efter att regnet lättade och molnen skingrade sig stod det klart att matchen skulle gå att genomföra.

Speedwayssäsongens inledning har kantats av väderproblematik. Men ikväll var vädergudarna på speedways-entusiasternas sida.

Ikaros Smederna och Indianerna bjöd på en spännande match där tillslut Indianerna stod som segrare i en match som avgjordes så sent som i heat 14. Inför 1288 personer tog därmed Indianerna sin andra raka seger i Elitserien och toppar nu tabellen.

speedway

– Jag hade inte räknat med det här, jag trodde att det skulle bli en riktigt tuff match. Men vi slog näven i bordet och bestämde att vi skulle vända det här, säger Daniel Andersson Bäckström i en speakerintervju på Smedstadion.

Slutresultat skrevs till slut 49-41 till Indianderna.

Resultat, Indianerna: Niels-Kristian Iversen 15, Antonio Lindbäck 13+1, Rory Schlein 7, Fredrik Lindgren 6+2, Anders Mellgren 4+2, Piotr Protasiewicz 4.

Smederna: Magnus Zetterström 7+3, Kenni Larsen 7, Mikkel Michelsen 9, Grigory Laguta, 6, Pawel Przedpelski 5, Linus Eklöf 4+1, Peter Karlsson 3.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

speedway

Mer i ämnet