Foto: Bildbyrån

”En strimma av hopp” för Ward

Uppdaterad
Publicerad

Den allvarligt skadade speedwayföraren Darcy Wards tillstånd har förbättrats. Ward skadades vid en ligamatch i Polen där han också opererats.

– Det är ett svårt fall, men det finns en strimma av hopp. Hoppet kan du aldrig ta ifrån någon, meddelade läkaren Robert Zapotoczny på en presskonferens på onsdagen.

Det var i söndags som den 23-årige australiern, som i Sverige kör för Piraterna, kraschade i en polsk ligamatch och ådrog sig omfattande skador på både nacke och ryggmärg. Han ska även sakna känsel i underkroppen.

Han har genomgått två operationer på ett sjukhus i västra Polen och Robert Zapotoczny ser en liten förbättring gällande Wards tillstånd.

– Det är bättre än på måndagen. Särskilt hans mentala tillstånd är bättre och han behöver inte så mycket smärtstillande just nu, sade Zapotoczny enligt BBC.

Framförallt stödet från Wards far och speedwaykollegorna Davey Watt och Chris Holder, som funnits vid hans sida sedan olyckan, har betytt mycket.

– Darcy har till och med kunnat le ibland, sade Zapotoczny.

Men några ytterligare detaljer om skadorna ville inte läkaren ge.

Däremot är australierns tillstånd så pass stabilt att han kommer förflyttas till en privat klinik i England redan under onsdagen eller torsdagen.

– Nu väntar en väldigt, väldigt intensiv rehabiliteringsprocess för Darcy – både mentalt och fysiskt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.