Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Fredrik Lindgren om chansen att ta VM-guld Foto: TT

Fredrik Lindgren går för första VM-guldet: ”Spännande utmaning”

Uppdaterad
Publicerad

Fredrik Lindgren är bara sex poäng efter VM-ledaren Bartosz Zmarzlik inför sista VM-deltävlingen i polska Torun under lördagen.

Nu laddar Lindgren för att försöka ta sitt första VM-guld.

– Det är en spännande utmaning som väntar mig, säger Fredrik Lindgren till SVT.

Senast en svensk speedwayförare vann VM-guld var 2005, då Tony Rickardsson tog sin sjätte världsmästartitel.

Efter att polske VM-ledaren Bartosz Zmarzlik diskades från näst sista VM-deltävlingen efter att ha kört med felaktigt tävlingsställ under träningen lever kampen om världsmästartiteln i allra högsta grad. Medalj är i praktiken säkrad för svenske Fredrik Lindgren, frågan är vilken valör den blir.

– Det är en spännande utmaning som väntar mig: att se om jag kan prestera på min bästa nivå när man har ett VM-guld som står på spel. Jag har ju inte varit i den situationen tidigare i min karriär så det ska bli intressant, säger Fredrik Lindgren till SVT på plats i polska Torun.

Du har tävlat intensivt det här året och fått vara skadefri och ser väldigt stark ut just nu, är du i din bästa form inför det här?

– Jag tycker att jag har varit i otroligt bra form under största delen av säsongen, det är väl en av mina bästa säsonger hittills, men det kan bli ännu lite bättre.

Bartosz Zmarzlik är regerande världsmästare och har vunnit tre av de fyra senaste världsmästerskapen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.