Foto: TT Nyhetsbyrån

Stenson ett slag från ledningen

Uppdaterad
Publicerad

Den tävlingsfria veckan behövdes.

Nu är Henrik Stenson på spelhumör och efter första dagens spel i PGA-mästerskapen ligger han fyra.

Bara ett slag efter ledartrion.

Svenske golfstjärnan Henrik Stenson har inlett PGA-mästerskapen riktigt starkt. Birdien på 18:e hålet vid första rundan – som blev klar i natt svensk tid – gör att Stenson ligger på fem slag under par.

Bara ett efter den ledande trion.     

PGA-mästerskapen

– Nöjd med allt. Jag spelade strategiskt smart, jag rullade i några sköna birdies, räddade mig ur trubbel och det här var nog den bästa runda på green jag gjort på hela säsongen, säger Stenson.

38-åringen gjorde totalt sex birdies – och putträningen under hans tävlingsfria vecka efter British Open har redan gett resultat.

– Vi har styrt upp tekniken lite, och jobbade en hel del i måndags. Har du jobbigt med puttar från två meter blir man ju alltid lite osäker vid inspelen, man vet ju att tre meter inte är nära nog. Nu kändes det som om jag hade en bra chans att sätta dem om jag var inom fem meter, och det betyder mycket.                                     

Britten Lee Westwood och amerikanerna Kevin Chappell och Ryan Palmer delar just nu förstaplatsen i majorn som avgörs i Louisville.

Robert Karlsson – näst bäste svensk, par och en 54:e plats.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

PGA-mästerskapen

Mer i ämnet