Foto: TT Nyhetsbyrån

Stenson sjuk inför China Open

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Stenson har fått sämsta tänkbara uppladdning inför China Open som börjar imorgon. Stenson har legat till sängs med influensa.

– Mår lite bättre nu men inte hundra, säger Stenson till SVT Sport.

På dagens presskonferens utvecklade svensken hur hans senaste dygn sett ut.

Europatouren

– Jag har tillbringat de senaste 36 timmarna i sängen. Jag känner mig lite svag.

– Men jag är på väg tillbaka och förhoppningsvis kan jag vila till mig och få i mig mycket vätska, må bättre imorgon och vara redo för spel, fortsätter svensken.

Stenson, som hade ett fantastiskt 2013, där han vann både Europatourens Race to Dubai och PGA-tourens Fedex Cup, har haft det tyngre 2014 med bara en topp tio-placering. Men sista varvet på Masters på Augusta visade att han har toppspelet inom räckhåll.

– Jag är tillbaka på rätt väg nu. Jag hade ingen bra start på fjolåret heller, så jag är i samma position som då, när nu sommaren närmar sig.

Göra sitt bästa

Världstrean Stenson pekas ut som favorit i tävlingen i Kina.

–Jag spelade ganska bra på Masters utan att göra det där sista men jag är nöjd med mitt spel. Jag planerade inte att få ett virus inför den här tävlingen, men nu är jag här och ska göra det bästa jag kan, förklarade Stenson för den samlade pressen i Kina.

Till SVT Sport är Stenson lite mer ironisk...

–Efter mina ypperliga förberedelser i att inte ha sett banan, inte rört en klubba sedan i fredags, rest halva världen runt och legat i sängen i två dagar så förväntar jag mig en tävling av högsta excellens!

En seger i Kina skulle ta honom närmare platsen som golfens etta. Chansen har ökat nu när Tiger Woods är skadad.

– Jag har aldrig haft en bättre möjlighet än nu, men det kräver lite bra golf, säger

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europatouren

Mer i ämnet