Stenson vann mot Todd förgäves

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Stenson vann över Brendon Todd i andra matchen i WGC-tävlingen i matchspel San Francisco natten till fredag svensk tid. Men det var förgäves eftersom resultatet i den andra gruppmatchen gick svensken emot.

Den svenske världstrean tog tidigt ledningen med birdie på fyra av de fem första hålen. Men efter en bogey på åttonde minskades hans ledning till två slag och efter tolv hål var ställningen lika. Därefter fann Stenson formen igen. När han avslutade med birdie på 16:e hålet stod det klart, svensk seger med 3&2.

John Senden förstörde dock glädjen för Stensoin när han slog Bill Haas och med de nya reglerna för turneringen vann gruppen. En seger i dag mot amerikanen Bill Haas skulle inte hjälpa Stenson då Senden vinner på inbördes möten.

– Inte jättekul att de har tagit bort delningar så att massvis med spelare inte har något att spela för i morgon (läs: i dag). Det skulle vara bättre att ha play-off för gruppsegern istället för på onsdagen men vi kommer kämpa på, säger Stenson till golf.se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Golf

Mer i ämnet