Foto: TT Nyhetsbyrån

Henrik Stenson visar styrka i Turkiet

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Stenson är kvar i delad ledning efter andra rundan i Turkiet. Han skuggas av Tiger Woods, som storspelade.

Stenson inledde med nio raka par innan en birdie på tian. Flera av sina par räddade han från knepiga lägen med hookade slag runt träd och från kanten av vattenhinder.

Efter två raka birdies på 14 och 15 avslutade han med en till på 18:e och delad ledning med Ian Poulter, Victor Dubuisson och doldisen Justin Walters från Sydafrika.

Europatouren

– Jag hoppades på en snabb start den här veckan, det fick jag definitivt, så det är jag nöjd med. Jag spelade rätt bra, gjorde ett par fina puttar både på morgonen och eftermiddagen, säger Stenson till europeantour.com.

Tiger Woods gick i samma boll som svensken och spelade upp sig rejält. Han noterade 63 slag efter nio birdies och resten par. Det räknas dock inte som banrekord eftersom det var lägesförbättring på fairway.

Justin Rose avancerade också, i samma boll som Stenson och Woods. Noterbart är att ingen i denna boll gjorde en enda bogey.

Poulter jagar

Den första rundan spelades klart i morse efter att ha brutits pga mörker i går. Stenson avslutade med två raka birdies för 64 slag och delad ledning 

När SVT Sport träffade Henrik Stenson häromveckan i Orlando slog Poulter vad med svensken. Stenson har utlovat tio gånger pengarna (1 000 dollar) om Poulter kommer ikapp och förbi honom totalt. Innan Stenson satte sin putt på 13:e var Poulter faktiskt förbi under kanske en minut. 

Men svenskens birdie återställde ordningen. 

Henrik Stenson kan bli den förste som vinner både Europatouren och USA-tourens slutspel. Han leder Europatourens penningliga och vann Tour Championship i USA förra månaden. Men det finns framför allt ett orosmoment – handleden.

– Den stör mig lite grann, inte så mycket när jag spelar, men den är inflammerad och inte i så bra form – den är i desperat behov av lite vila, säger Stenson och fortsätter:

– Men vi är inte i ett läge där det går att vila, så det är lite moment 22. Det är vad det är, nu försöker jag bara hålla ihop det i två dagar till.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europatouren

Mer i ämnet