Foto: CMore

Strömavbrott störde ej Indianerna

Uppdaterad
Publicerad

Indianerna är klart för SM-final mot Vetlanda efter att ha vänt 44-46 och vunnit hemma mot Piraterna med 52-32. Då hjälpte det inte för Piraterna att det blev strömavbrott efter tionde heatet. Indianerna fick nu revansch för finalförlusten 2011.

Segern säkrades i 13:e heatet då Scott Nicholls tog hem sin fjärde heatseger för kvällen och såg till att skicka närkingarna vidare till SM-final.  

Matchen fördröjdes i mer än en timme på grund av strömavbrott. Då stod det 35-25 till Indianerna efter tio heat. 

– Helt otroligt att det ska behöva hända. Det var något elskåp som brann men det var underbart att elektrikerna löste det till slut, säger Indianernas sportchef Daniel Andersson Bäckström, till C More.

En femetta direkt efter strömavbrottet gjorde att Piraterna i princip var ett slaget lag. Indianerna fick nu revansch för finalförlusten mot Piraterna 2011.

– Äntligen får vi ihop laget. Det här har jag gått och väntat på länge. Det ska bli jättekul med final igen, säger Andersson Bäckström till SVT Sport.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.