Foto: TT Nyhetsbyrån

Svenskt silver i lagkappen

Uppdaterad
Publicerad

Sverige fortsätter att plocka medaljer i sim-EM. Sarah Sjöström svarade för en supersträcka i lagkappen – och Sverige var bara 0,5 sekunder från guldet. – Men alla är jätteglada för att stå på pallen, säger Michelle Coleman till SVT Sport.

Louise Hansson svarade för en grym andrasträcka och tog upp Sverige till en förstaplats och ett mycket bra utgångsläge i finalen över 4x200 meter frisim.

Sarah Sjöström tog sedan över tredjesträckan med bravur.

Sim-EM 2014

21-åringen gjorde ett superlopp och Sverige hade ledningen med 4,51 sekunder inför slutsträckan där Stina Gardell tog över.

Trots försprånget lyckades Gardell inte hålla undan för Italiens Federica Pellegrini på slutet och Sverige fick nöja sig med silvret – och det var ett glatt svenskt lag som tog emot pengen. Mycket med tanke på att silvertiden, 7.51,03, är nytt svenskt rekord.

Det gamla rekordet är från 2008 på tiden 7.53,83.

Nöjda med silvret

– Alla är jätteglada för att stå på pallen. Svenskt rekord och medalj på ett internationellt mästerskap är faktiskt väldigt stort, säger Michelle Coleman till SVT Sport.

Sarah Sjöstrom svarade för den snabbaste sträckan i finalen.

– Jag blev överraskad när jag hörde min tid. Det var mycket snabbare än jag trodde. Kul att se igen att jag är snabbare än jag tror, säger Sarah Sjöström.

Ungern tog brons och var 3,20 sekunder efter svenskarna.

Silverlaget

Michelle Coleman

Louise Hansson

Sarah Sjöström

Stina Gardell

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sim-EM 2014

Mer i ämnet