Malin Baryard bommade rejält. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Sverige borta – efter Baryards missar

Uppdaterad
Publicerad

Sist in först ut. Men den här gången blev sist (näst) minst. Drömmen om en ny lagmedalj försvann helt efter Malin Baryard-Johnssons 17 fel. ”Jag är självklart besviken”, säger Henrik von Eckermann.

Vid EM danska Herning knep Sverige bronset. I år var målet att ta en ny medalj.

Som tionde och sista nation kvalade Sverige också in till lagtävlingens final i tyska Aachen. Avståndet upp till Tyskland på tredjeplats var 6,9 poäng. Med lite tur och otur på rätt ställen var det möjligt.

EM Aachen

Baryard bommade rejält

Efter Malin Baryard-Johnssons 17 fel var det omöjligt. Sverige slutade på niondeplats, näst sist.

Baryard-Johssons första rivning kom vid det andra hindret i trekombinationen. Sedan rasade bommarna en efter en under Tornesch och svenskan drog dessutom på sig ett tidsfel.

Helena Persson, Sveriges tredje ryttare, stannade på nio fel.

Inte heller Henrik von Eckermann, bäst av svenskarna på en tionde plats individuellt inför fredagens hoppning, hade en bra dag på jobbet.

Återigen var det trekombinationen som ställde till det. Bommen på det andra hindret föll, totalt blev det 12 fel. I nuläget är svensken inte bland de 25 som får rida den individuella finalen på söndag.

– Jag är självklart besviken, säger von Eckermann till SVT Sport.

– Ärligt talat, jag har inte tillräcklig kontroll, beskriver han rundan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM Aachen

Mer i ämnet