Foto: TT Nyhetsbyrån

Sverige laddar med ägg

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges förbundskapten Thomas Sivertsson har en bra känsla i magen inför drabbningen.

– Våra spelare är lite slitna efter hårda matcher men Norge vet man var man har och nu kan vi spela det anfallsspel som vi vill. Det har varit lite stökigt mot Montenegro och Frankrike i det avseendet.

Det svenska anfallet får en tuff utmaning mot norska målvakten Silje Solberg som har bäst räddningsprocent så här långt.

Handbolls-EM 2014

– Solberg är stabil och det gäller för oss att bygga upp bra lägen innan vi skjuter, har vi inte tålamod där kan hon spika igen.

Sverige har inga nya skador och Sivertsson vill vänta med att kommentera vilka som startar matchen och vem som som börjar i målet. 

Sverige gör som tidigare och avstår träning på arenan på matchdagen,däremot åker laget tidigare till arenan eftersom trafiken i Budapest har varit hemsk.

–Det är en jättefin arena nu vill man bara köra igång.

FREDAGENS PROGRAM FÖR LANDSLAGET

09.00 Frukost 

Vila

10.30 Det stora taktikmötet med laget 

12.10 Avfärd till arenan

13.00 Promenad utanför arenan, titt inne på arenan. Vi avstår träning matchdag, precis som inför de tidigare matcherna

13.45 Lunch på hotellet

Vila

17.15 2-3 minuters genomgång av det viktigaste, även om taktiken ska sitta vid det här laget kör vi gärna en snabb reminder här, där vi bland annat kollar att alla är med på vilka spelöppningar norskorna kör med och hur vi ska stoppa dem

17.30 Middag. Buffé där spelarna får välja mellan varm mat till yoghurt och mackor. Ägg är väldigt populärt, har det visat sig. 

18:00 Avresa arenan, trafiken har varit jobbig så vi åker nog tidigare ikväll. 

19.00 Ankomst arenan

19.10 Promenad utanför arenan

19.45 Uppvärmning på plan 

20.14 Av planen in i omklädningsrummet

20.25 Ut på plan för presentation och nationalsånger

20.30 Avkast.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-EM 2014

Mer i ämnet