Norska målvakten hyllar svenske tränaren

Uppdaterad
Publicerad

Den norska målvakt Silje Solberg, som valdes in i EM:s All star-lag, hyllar sin svenske tränare Mats Olsson för framgångarna i karriären.

–  Han har betytt otroligt mycket.  Det är han som har lärt mig det mesta. Han är verkligen super och gett mig massor med tips, säger Solberg till SVT Sport efter guldmatchen om den förre svenske landslagsmålvakten som nu finns med i den norska ledarstaben.

Med tanke på att legendaren Katrine Lunde avstod EM på grund av graviditet ansågs målvaktsposten som den svagaste länken i Norges lag.

Handbolls-EM 2014

– Jag är väldigt nöjd med mitt spel och jag har haft en bra säsong i Danmark. Jag har fått självförtroende och känt stödet från ledarna under EM.

Trots det infriade favoritskapet var det speciellt att vinna det här guldet, det femte i EM på de sex senaste mästerskapen, eftersom laget fått slita med tunga sjukdomar och skador.

– Det är en dröm som slår in. Det är magiskt och en overklig känsla. Vi har jobbat så hårt för det här och jag är så stolt över laget, slår Solberg fast.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-EM 2014

Mer i ämnet