Sarah Sjöström, Louise Hansson och Michelle Colemans svenska lag missade medalj i lagkappen. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Sverige missade medalj i lagkapp

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström gjorde ett nytt bra lopp.

Men det räckte inte till medalj.

Sverige missade prispallen i 4x100 meter frisim.

De kom på fjärde plats för andra VM:et i rad.

En dryg timme efter sitt världsrekord på 100 meter frisim var Sarah Sjöström åter i bassängen – för att simma final i 4x100 meter frisim, en disciplin som Sverige vann vid EM i Berlin förra sommaren. Men då blev det inget nytt rekord, och ingen medalj.  

Trots att Sjöström växlade som tvåa efter den tredje sträckan blev det en fjärdeplats för Sverige, för andra världsmästerskapet i rad.           

Sim-VM 2015

USA tog bronsmedaljen 

Magdalena Kuras kunde inte förvalta försprånget, utan blev omsimmad av både Nederländernas och USA:s simmare.     

I mål var Kuras 1.10 efter USA.       

Australien tog ett överlägset guld.

”Jättedålig insats”

De två första sträckorna i det svenska laget simmade Michelle Coleman och Louise Hansson.

– Det var en jättedålig insats, säger Michelle Coleman, som blev något av syndabock efter en svag förstasträcka, till TT.

– Jag vet vad som finns i kroppen, för i morse (i försöken) hade jag 54,0 (hon simmade på 54,43 i finalen). Jag vet inte om det är anspänningen. Jag fick en ganska dålig start och sedan blev det ganska stressat. Jag kroknade på slutet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sim-VM 2015

Mer i ämnet