Djurgården leder publikkampen knappt

Uppdaterad
Publicerad

Under våren har SVT direktsänt Svenska cupen. Nu återstår bara en match – finalen mellan Djurgården och IFK Göteborg den 26 maj. SVT:s fotbollsexpert Daniel Nannskog vill se minst 25 000 åskådare på plats. – Få se vad ni går för – Djurgårdare!

Årets cupfinal är den första på nya nationalarenan Friends i Solna – och det är Djurgården och IFK Göteborg som spelar den historiska finalen.

Stockholmslaget tog sig hela vägen efter att ha besegrat superettanlaget Örgryte med 1-0 på Stadion.

Svenska Cupen

– Det här var första segern för säsongen, och det känns lite som en kompensation för en dålig start. Jag tror att vi kommer att vinna cupfinalen eftersom vi är mer motiverade än det lag som vi kommer att få möta efter alla motgångar som vi haft, sa Djurgårdens Amadou Jawo till SVT Sport efter matchen.

Göteborgarna tog sig vidare efter en klar semifinalseger borta mot Öster.

– Det var riktigt skönt. Det är ju därför man spelar forward, för att göra mål och poäng, sa IFK:s tvåmålskytt David Moberg Karlsson till SVT Sport efter 4-1-segern.

Så här sänder SVT från Svenska cupen:

25 maj

ca 17.00-17.45: Presskonferens och träning, SVT Play

26 maj

ca 15.30-16.00: Uppsnack, SVT Play

16.30-19.30: Finalen, SVT och SVT Play

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska Cupen

Mer i ämnet