Teamchefen om däckkaoset: ”Vi hade inte tid att besikta”

Uppdaterad
Publicerad

Johan Kristoffersson fråntogs segern i torsdagens deltävling i rallcross–SM, eftersom han kört med otillåtna däck. Hans teamchef och pappa Tommy Kristoffersson förklarar nu anledningen till däckkaoset.

– Vi såg att tre däck var trasiga och var tvungna att sätta på nya, säger han.

Johan Kristoffersson vann torsdagens deltävling i rallycross–SM. Men efter målgång uppdagades det att han kört med otillåtna däck. Först valde STCC–ledningen att bötfälla honom, men sedan kom de med ett nytt besked: Kristoffersson fråntas segern och petas ner till sjätte plats.

Johan Kristofferssons teamchef och pappa, Tommy Kristoffersson, förklarar situationen för SVT:s Värmlandsnytt.

STCC 2014

–  Vi var nere efter seminifinalen och såg att tre däck var trasiga och vi var tvungna att sätta på två nya. Vi hade helt enkelt inte tid att ta de här två däcken, springa upp till besiktningsmannen, få dem besiktade och sen hinna ner och sätta på dem och vara tillbaka i tid, säger han.

– Det är tråkigt för Johan och för teamet men på det stora hela betyder det inte så mycket.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

STCC 2014

Mer i ämnet