Den senaste Grand Slam-vinnaren Angelique Kerber är klar för Båstad. Den spelas en vecka efter att Wimbledon avslutats. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Australian Open-vinnare till Båstad

Uppdaterad
Publicerad

Ingen Serena Williams, men väl en Grand Slam-vinnare. Australian Open-vinnaren Angelique Kerber kommer till Swedish Open i tennis i Båstad i sommar.

– Swedish Open är en fantastisk turnering. Det är inte så långt från min hemstad i Tyskland heller, vilket är positivt. Jag ser fram emot att spela i Båstad väldigt mycket, säger Kerber som kommer från Bremen, till Expressen.

De tre senaste åren har världsettan Serena Williams varit affischnamn i Båstad. Hon vann 2013, ställde in 2014 och drog sig ur efter en match i fjol.

Spelas 18-24 juli

Den 28-årige tyskan, som överraskande slog Williams i Australian Open-finalen i januari, blir toppseedad i Båstadsturneringen, som spelas den 18-24 juli.

Fjolårets Båstad-vinnare Johanna Larsson är glad över att Kerber kommer till Båstad.

– Jättekul att hon kommer. Hon är vår senaste Grand Slam-vinnare men kul att turneringen kan visa upp ett nytt namn också, säger hon till Expressen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.