Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Aryna Sabalenka slår sönder racketen i frustration. Foto: WTA

Efter tragedin: Aryna Sabalenka utslagen och slog sönder racketen

Uppdaterad
Publicerad

Dubbla regerande Australian Open-mästaren Aryna Sabalenka förlorade mot ukrainskan Anhelina Kalinina med 6-4,1-6,6-1 i Miamis tredje omgång.

Efter att ha slagit en forehand strax utanför linjen på matchbollen drämde världstvåan Sabalenka sitt rack i banan ett par gånger i frustration och som vanligt när en belarusiska och en ukrainska möts blev det ingen handskakning eller omkramning framme vid nät.

36-rankade Kalinina räddade en matchboll mot Caroline Wozniacki tidigare veckan.

– Det är alltid tufft att spela på stora scener mot dessa toppspelare. I dag var det riktigt tufft med nerverna men jag lyckades hantera det i de tuffa stunderna. Så jag är lite stolt över mig själv i dag, säger Kalinina.

Har inte gett några intervjuer efter tragedin

Sabalenkas ex-pojkvän, den förre NHL-spelaren och förre belarusiske landslagsspelaren Konstantin Koltsov föll från 23:e våningen på ett hotell i Miami i måndags och omkom, och belarusiskan bestämde sig för att stanna kvar och spela turneringen men inte ge några intervjuer.

”Konstantins död är en ofattbar tragedi och även om vi inte längre är ett par är mitt hjärta krossat. Vänligen respektera min integritet och hans familjs integritet under denna svåra tid, skrev Sabalenka i ett uttalande under onsdagen.

Sabalenka vann sin första match efter tragedin med att slå Paola Badosa med 6-4,6-3 i fredags. I natt verkar det som om känslorna kom ikapp Sabalenka vilket slutade med ett sönderslaget racket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.