Novak Djokovic kan få möta Andy Murray eller Roger Fedderer i final. Foto: Bildbyrån

Bäddat för ny drömfinal

Uppdaterad
Publicerad

Novak Djokovic går mot en ny final på ATP-touren. Serben är framme i semifinal och ställs vid avancemang mot en av två herrar han både slagit och förlorat mot den senaste tiden, Roger Federer eller Andy Murray.

För drygt en vecka sedan bröt britten Andy Murray Novak Djokovic svit när han vann i Montreal med 2–1 i set. Nu kan Djokovic tämligen omgående ta revansch då spelarna kan ställas mot varandra i en eventuell finalen i Cincinnati. Men först måste serben besegra Alexandr Dolgopolov från Ukraina och britten måste slå Roger Federer.

Spännande semifinal

Federer som i sin tur kan få revansch på Djokovic efter finalförlusten i Wimbledon tidigare i sommar, om han slår ut Andy Murray. Det är en gigantmatch som väntar i den semifinalen. Murray och Federer har mötts 24 gånger tidigare och vunnit nästan lika många gånger var, Murray har elva segrar och Federer 13. Däremot har schweizaren en svit på fyra raka matcher utan förlust mot britten. Senaste segern var inför Murrays hemmapublik under Wimbledon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ATP-touren

Mer i ämnet