Robredo till tredje Båstad-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Det tyska ovädret drog in. Då försvann den tyska talangen Alexander Zverev, 18, ut ur Swedish Open-tennisen i Båstad. Spanska veteranen Tommy Robredo, 33, är framme i sin tredje final i turneringen – där han jagar sin tredje titel.

Den långa – 198 centimeter – och talangfulla Alexander Zverev växte fram som en publikfavorit på centercourten under singelturneringen i Båstad.

Men han blev inte första tonåring att nå final sedan 2005, då 19-årige Rafael Nadal besegrade jämngamla Tomas Berdych. I stället fick Zverev nöja sig med ett tangerat bästaresultat i en ATP-turnering.

Swedish Open i Båstad

I regnet och den 15-16-gradiga ”värmen” – ett resultat av lågtrycket som drog in från Tyskland och Danmark – var det den 15 år äldre Tommy Robredo, som i sin 15:e turnering i Båstad, tog sig till final via 6-3, 6-4.

Ställs mot fransman

Den andraseedade 33-åringen vann Swedish Open både 2006 och 2008 och kan nu vinna turneringen för tredje gången, något som fem spelare tidigare har gjort. Endast Magnus Gustafsson har vunnit fler, fyra, gånger.

I söndagens final ställs Robredo mot fransmannen Benoît Paire som slog ut den tredjeseedade uruguayanen – och tillika regerande mästaren – Pablo Cuevas med 6-4, 6-3.

26-årige Paire är framme i sin tredje ATP-final och jagar sin första seger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Swedish Open i Båstad

Mer i ämnet