Novak Djokovic är klar gruppsegrare i ATP-slutspelet i tennis. Foto: Alastair Grant/AP/TT

Djokovic jagar Murray

Uppdaterad
Publicerad

Novak Djokovic är klar för semifinal som gruppsegrare i ATP-slutspelet i tennis, där han är ute efter att ta tillbaka förstaplatsen på världsrankningen från Andy Murray, Storbritannien. ”Det gäller att ta tillvara tillfällena”, säger Djokovic.

Det var i början på november och efter 122 veckor som serben Novak Djokovic fick se sig nedputtad från tennisens tron av skotten Andy Murray. Det efter att Djokovic lämnat walkover i ATP-turneringen i Paris. Nu har Djokovic tagit upp kampen om den där åtråvärda förstaplatsen igen.

I sin andra gruppmatch besegrade den 29-årige serben Milos Raonic, Kanada, i två raka men tuffa set: 7–6 (8–6), 7–6 (7–5). Matchen i O2 Arena i östra London tog två timmar och 14 minuter.

– Det handlade om att vara stark mentalt, att tro på att tillfällena skulle komma och att ta vara på dem när de dök upp. Det var ett par poäng som skiljde oss åt och matchen kunde ha gått åt vilket håll som helst, sade Djokovic i segerintervjun i C More.

Thiem slog Monfils

I den andra matchen i gruppen vann Dominic Thiem mot fransmannen Gaël Monfils med 6–3, 1–6, 6–4. Den 23-årige österrikaren har därmed vunnit 22 av 25 avgörande set i år.

Thiem möter Raonic i den avslutande gruppmatchen om den andra platsen i semifinalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.