Andy Murray ny världsetta i tennis Foto: Bildbyrån

Efter walkovern – Murray ny världsetta

Uppdaterad
Publicerad

Det stannade vid 122 veckor. På måndag får Novak Djokovic se sig nedputtad från positionen som världsetta. Efter walkover i ATP-turneringen i Paris kommer britten Andy Murray för första gången vara nummer ett i världen.

När den nya världsrankingen i tennis offentliggörs på måndag kommer Andy Murray stå som ny världsetta, istället för serben Novak Djokovic.

Andy Murray, 29, är den 26:e spelaren genom tiderna att vara världsetta. Novak Djokovic har i drygt två år innehatt tronen, men blir nu ny tvåa.

Detta efter att britten Murray, som tagit hem tre Grand Slams i karriären, blivit klar för final i inomhusturneringen Paris Masters. På walkover.

Det var efter att kanadensaren Milos Raonic drog sig ur på grund av en skada i benet som Murray tilldelades segern. Djokovic åkte ur redan i kvarten mot Marin Cilic.

– Murray är så hungrig. Han vill ha fyra Grand Slams, sedan vill han ha fem, säger tidigare tränaren Brad Gilbert till Reuters.

– Många har varit nummer ett men blivit nedputtade innan året är slut. Jag kan garantera att han vill stanna kvar där.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.