Foto: BILDBYRÅN

Förklaringen bakom Serenas fiaskomatch

Uppdaterad
Publicerad

Serena Williams åkte på sin största förlust genom tiderna för två veckor sedan. Nu berättar Williams själv om vad som hände. Tätt inpå matchen fick hon veta att hennes halvsysters mördare blivit frigiven.

I San José för två veckor sedan förlorade Serena Williams sensationellt med 6-0, 6-1 mot Johanna Konta. Förlusten var superstjärnans största i karriären. I en lång intervju med Time Magazine går nu Serena Williams ut och förklarar vad som låg bakom storförlusten.

Bara minuter innan matchen skulle spelas gick hon igenom sitt Instagramflöde och upptäckte där att hennes halvsysters mördare, Robert Maxfield, blivit frigiven ur fängelse.

– Jag kunde inte skaka av mig det. Det var svårt att släppa för allt jag kunde tänka på var hennes tre barn och hur mycket jag älskar dem, säger hon till Time Magazine.

För femton år sedan, 2003, blev Serenas och hennes syster Venus Williams storasyster Yetunde Price mördad av den dåvarande  ”Crips”-medlemmen Robert Maxfield i en så kallad ”drive by”-skjutning.

Maxfield dömdes år 2006 till 15 års fängelse för mordet, men blev frisläppt efter tolv år för att han ”skött sig.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.