Historisk seger för Larsson

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan klättrade hon åter upp på topp 100 i världen.

Och i dag bröt hon en förbannelse.

Det går bra för Johanna Larsson just nu.

En förbannelse är bruten för Johanna Larsson. I kväll tog hon sig för första gången förbi första omgången av årets sista Grand Slam-turnering, US Open.

Och det gick enkelt. Svenskan behövde bara 60 minuter för att besegra fransyskan Virginie Razzano med 6–0, 6–0. Faktum är att Larsson bara släppte 21 bollar på hela matchen.

US Open 2014

– Jag spelade väldigt, väldigt bra. Sen var det nånting med min motståndare som inte stod rätt till. Hon var nere på banan några gånger och tog sig för ben och höft och sånt, säger Larsson till SVT Sport.

– Men jag spelade bra. Mattias (hennes tränare Arvidsson) sa att jag bara gjorde två-tre enkla misstag på hela matchen så jag sålde mig dyrt i dag.

Satte Franska-bästa i maj

Därmed har Larsson för andra gången i år satt personbästa i en Grand Slam. I maj tog hon sig för första gången fram till tredje omgången i Franska Öppna.

– Ja, det här var ju min första vinst här i US Open så det är klart att det är lite speciellt, säger hon.

I nästa omgång väntar förmodligen den 21-seedade amerikanskan Sloane Stephens, en spelare som Larsson aldrig tidigare har mött.

– Det kommer bli jättekul. Det blir säkert på en stor bana i så fall, så det blir kul, säger Larsson, väl medveten om att det blir en tuff uppgift:

– Hon är en riktigt, riktigt bra spelare som slår hårt och tar bollen tidigt. Så det blir tufft.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

US Open 2014

Mer i ämnet