18-årige Elias Ymer slog ut meriterade Fernando Verdasco. Foto: Bildbyrån

Lillebror Ymer skrällde i Stockholm Open

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Ymer, 18, skrällde i första omgången av Stockholm Open. Han var supertänd och besegrade meriterade spanjoren Fernando Verdasco med 6–2, 6–1 i sitt livs match.

Han tog tillvara på sin första matchboll i Verdascos, rankad 44 i världen, serve. Efter en lång baslinjeduell tryckte han ner Verdasco och smashade han in bollen vid nät och mötte publikjublet i Kungliga hallen som kanske fick se en ny svensk stjärna tändas. 

– Det är kul. Jag har varit skadad hela året och så kan jag göra så här i min comeback men jag är inte förvånad. Jag fokuserade på att vara med i början och vara med på varenda boll oavsett vad det stod i gamen och ta vara på mina chanser, säger Ymer till TV4.

Fram till nu har storebror Elias, rankad 131 i världen, varit den mest kände av bröderna men Mikael, rankad 549, har av vissa bedömare ansetts som ännu mer talangfull.

Inte brejkad någon gång under matchen

– Jag fick bra start på båda seten, sen lyckades jag hålla mina servegame. Jag tror inte jag blev brejkad någon gång på hela matchen, så det är verkligen mycket positivt att ta med, säger Ymer till SVT Sport.

I nästa omgång väntar hårdservande Ivo Karlovic.

– Jag har inte börjat tänka på den matchen alls. Det enda jag vet är att det är en kanonspelare, en världsklasspelare men jag tror att det kommer att bli en ännu tuffare match än i dag, funderar Ymer.

För storebror Elias Ymer gick det tyngre. 20-åringen har spelat klart i singelspelet efter 4–6, 0–6 mot tyske Tobias Kamke och visade stundtals dåligt humör med att kasta racketen i golvet.

Under gårdagen vann bröderna Ymer i dubbel, också det en skrällvinst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.