Foto: TT Nyhetsbyrå

Ny skräll: Murray utslagen ur Australian Open

Uppdaterad
Publicerad

Med regerande mästaren Novak Djokovic borta ur Australian Open såg titeln ut att vara vikt för Andy Murray. Men skrällarna fortsatte. I morse blev världsettan utslagen av doldisen Mischa Zverev med 7-5,5-7,6-2,6-4.

– Jag vet inte hur det gick till eftersom jag var som i koma men det här betyder allt för mig. Jag försökte behålla fokuset och spela aggressivt, säger tysken Zverev som fick många poäng på serven och returspelet.

Tysken spelade gammalt hederligt serve- och volleyspel, a la Stefan Edberg, något touren inte sett framföras med framgång på ett par decennier.

Australian Open

Inspirerad av tonåriga lillebrodern

I logen satt lillebror Alexander, 19, som förlorade efter en dramtisk femsetare mot Rafael Nadal i går. Då satt den tio år äldre Mischa och följde matchen.

– Min lillebror inspirerar mig hela tiden eftersom han spelar så bra tennis, så visst blev blev jag inspirerad av hans fantastiska match i går, säger Zverev som är rankad 50:e i världen. En eventuell kvartsfinal mot legendaren Roger Federer skulle vara en dröm för ryssfödde Zverev inför hans första kvartsfinal i en Grand Slam. Zverev har inte ens vunnit en titel på ATP-touren.

”Tycker inte att det var en missad möjlighet”

Murray har spelat fem finaler i Australien, fyra mot den sexfaldige mästaren Novak Djokovic och förlorat samtliga.

– Jag ville gå längre och är besviken men jag har haft tuffa förluster förut och kommit tillbaka. Även om jag hade vunnit den här matchen så hade det varit Roger (Federer) och tre andra topp 10-spelare på min halva så det hade inte funnits några garantier att jag skulle gått fram. Jag tycker inte att det här var en missad möjlighet sett till andra år, säger Murray med nedstämt kroppsspråk. Han får nu vänta på sin första titel i Australien.

Turneringen är nu vidöppen med de två toppseedade spelarna utslagna före kvartsfinalen. Det har inte hänt sedan 2002 i Australien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet