Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rafael Nadal är tillbaka i vinnarform på ATP-touren. Foto: JONO SEARLE

Rafael Nadals succé: Vann i ATP-comebacken mot Dominic Thiem i Brisbane International

Uppdaterad
Publicerad

Rafael Nadal hade inte spelat en singelmatch på nästan ett år.

Men i dag var han tillbaka på ATP-touren.

Då blev det seger direkt.

– En känslosam och viktig dag för mig, säger han.

Senast 37-årige Rafael Nadal spelade på ATP-touren var i Australian Open förra året, då det blev uttåg redan i 32-delsfinalen mot amerikanen Mackenzie McDonald.

Därefter stoppade skador hela hans 2023.

ATP

Vann i två raka set

Men nu är han tillbaka. På nyårsafton förlorade han en dubbelmatch tillsammans med Marc Lopez i ATP-turneringen Brisbane International, och i dag var det dags för singelcomeback.

Och där gick det bra. Han vann i två raka set (7–5, 6–1) mot den tidigare världstrean Dominic Thiem.

Spelade ytterst stabilt

Efter ett jämnt förstaset, där Nadal bröt Thiems serve i setets allra sista game, var det sedan inget snack om det i andra set.

Där visade den 22-faldige Grand Slam-mäsdtaren Nadal prov på varför han är en av tidernas mest framgångsrika tennisspelare. Han spelade ytterst stabilt och stod för flera högklassiga prestationer.

”Det var nervöst”

När matchbollen var inslagen blev det tydligt hur mycket det betydde för Nadal, som knöt näven och skrek ut sin lycka.

– Ärligt talat så var detta en känslosam och viktig dag för mig. Att efter ett av de tuffaste åren i min tenniskarriär komma tillbaka efter ett år och få spela framför en så fantastisk publik känns väldigt bra, sade han i segerintervjun på banan.

– Det var nervöst inför matchen och jag tvivlade på mig själv. Jag visste inte hur det skulle gå eftersom det gått så lång tid, men det gick bra och jag ser fram emot att komma tillbaka och spela igen i morgon.

Nadal har själv öppnat upp för att årets säsong troligen blir hans sista men utesluter inte att han fortsätter om kroppen tillåter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ATP

Mer i ämnet