Foto: TT Nyhetsbyrån

Serena fick kämpa för titel 21

Uppdaterad
Publicerad

Serena Williams, 33, vann sin sjätte Wimbledontitel genom att besegra skrällen Garbine Muguruza med 6-4,6-4. Därmed har hon 21 Grand Slam-titlar totalt.

– Jag visste inte när det här skulle vara över. Hon kämpade så hårt och det är så härligt att stå här efter att ha vunnit ännu en gång i Wimbledon. Jag kan knappt tro att det är sant, säger Serena från centercourten. Hon vann sin fjärde raka Grand Slam, en så kallad Serena Slam. En äkta Grand Slam gör hon om hon vinner US Open, då samlas alla vinster under samma år.

Spanjorskan chockade med att bryta Williams direkt i första gamet och gick fram till 2-0 och 30-0 i Serenas serve.

Wimbledon 2015

Det fick fart på Williams som från det ögonblicket tog över matchen och var på väg mot en överlägsen seger men Muguruza kom igen från igenstans och bröt till 5-2 när Williams skulle serva hem matchen. Därefter spelade hon fantastisk tennis och plockade upp till 5-4 och utjämnade breaket efter att bland annat ha räddat en matchboll.

Muguruza grät efter finalförlusten

– Jag njöt mycket men kan knappt prata nu, säger Muguruza som grät efter förlusten i sin första Grand Slam-final. Publiken tog henne till sina hjärtan, en känsla som var besvarad.

– Det här var en dröm som blev sann men Serena var en rättvis segrare, säger spanjorskan som humoristiskt klagade över att det finns så lite gräs att spela på i Spanien.  

Matchboillen blev snöplig. Muguruza slog en boll bred i korridoren men det uppstod förvirring innan Williams kunde hoppa och jubla över vinsten.

Williams behövde inte ens serva bra för att kunna vinna matchen.

Kvinnliga Grand Slam-vinnare:

1953 Maureen Connolly

1970 Margaret Smith Court

1988 Steffi Graf

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Wimbledon 2015

Mer i ämnet